Månad: augusti 2024

Klubbmöte ute

Tisdagen den 3 september träffs vi vid Studiefrämjandet klockan 18:00.

Som brukligt bestämmer vi målet för utflykten då vi träffas. Kom gärna med förslag på lämplig lokal i närheten att besöka!

Ett förslag är Söne mad.

Exkursion till Hornborgasjön

Söndagens utflykt gick till Hornborgasjön och fem morgonpigga skådare kom överens om att först ta oss till Hångers udde. I fantastiskt fint väder kunde vi titta på diverse änder och vadare samt en gök som satt och vilade under sin resa söderut.

Nästa anhalt blev utloppet där vi hittade tjugotalet skräntärnor samt ett stort antal ägretthägrar. En kungsfiskare förgyllde dagen för den som hade turen att se den dra förbi.

Fotograf : Jonny Berggren

Exkursionen till Nolhagaviken ersätts av en utflykt till Hornborgasjön

Nolhagaviken lockar inte just nu med någon större mängd fåglar och vår kontaktman är inte på plats så vi styr i stället mot Hornborgasjön och i första hand utloppet. En mängd ägretthägrar och skräntärnor är på plats.

Vi träffas söndagen den 18 augusti vid Studiefrämjandet klockan 07:00 för avfärd och räknar med att vara tillbaks 13:00.

Perfekt kväll för höstupptakt

Tisdag kväll hade fågelklubben höstupptakt vid Lockörns Vadarstrand. Fågelskådning kombinerades med korvgrillning och allmänt trevlig samvaro. Jonny överraskade med odlade blåbär och glass som dessert vilket uppskattades.

Höstupptakt – Grillkväll

Tisdagen den 6 augusti klockan 18:00 möts vi vid Lockörns vadarstrand för en traditionell höstupptakt. Även familj och vänner erbjuds att testa fågelskådning under lättsamma former.

Klubben bjuder på korv med tillbehör samt dryck därtill.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén